Misia na Šumbarku

Šumbark je mestská časť mesta Havířov v Českej republike. V roku 2011 sa datovala ako časť s približne 20 000 obyvateľmi, prevažne obývaná Rómami. Aj keď Šumbark sa nedá porovnať s Luníkom 9 alebo osadami na Slovensku čo sa čistoty týka, Šumbark zápasí s pomerne veľkou kriminalitou, závislosťami na drogách a alkohole.

Veľmi značne sa to odzrkadľuje na rodinách, v ktorých tieto problémy sú. Rodiny sú rozbité, nekompletné a vo veľa prípadoch sú deti bez rodičov v pestúnskej starostlivosti. Vidíme, že moc temna výrazne pôsobí na Šumbarku. Veríme však, že Boh má na srdci týchto ľudí a chce zasiahnuť do ich životov, v prvom rade aby zmenil ich večnosť, ale aj aby priniesol zmenu v ich životoch tak, aby sa podobali viac a viac Jeho synovi, Ježišovi Kristovi.


Apoštolská cirkev v Havířove tam slúži už 20 rokov a investovala do toho veľa sily, energie, času a všetkého, čo mali. Siali slzami a my veríme, že tento čas je tiež špecifický a jedinečný v tom, že Boh otvára nám dvere k týmto ľuďom, aby sme žali a prinášali ľudí ku živému Bohu. A to všetko sa snažíme robiť za obrovskej podpory Havířovského zboru, nášho materského zboru v Košiciach a pastora Štefana Horna s jeho manželkou Lízou, ktorí založili zbor Devleskero Kher v Košiciach.

Ďakujeme všetkým, ktorí spolu s nami začali vo svojom srdci veriť tomu, že Boh to s nami a s tímom ľudí, ktorí tam slúžime dokáže a podporili nás finančne. Sme súčasťou jedného veľkého Božieho diela, akýmkoľvek spôsobom sa do toho pripojíme.

Ďakujeme za Vašu modlitebnú podporu a ak máte na srdci podporiť túto misijnú prácu finančne, tak sú všetky potrebné údaje:

Apoštolská církev, sbor Havířov, Selská 29, 73601 Havířov
IBAN: CZ9420100000002301955061
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Variabilný symbol: 31201

Ďakujeme!

Nech Boh rozhojní svoju milosť v našich srdciach.

S láskou, Vaši súrodenci v Kristovi Leo a Róberta

Pridaj komentár