Jedálniček počas pôstu

Ráno
1-2 šálky bylinkového – harmanček, fenikel, medovka; alebo slabý čierny s citrónom a (alebo) 1 čaj.lyžičkou medu

Doobedie
Čistá voda alebo minerálka, príležitostne vycicať jeden plátok citróna

Na obed
? litra zeleninového vývaru
alebo ? litra čerstvej odšťavenej zeleniny
alebo ? litra zeleninovej šťavy z obchodu zriedenou s vodou (horúcou alebo studenou)
alebo príležitostne ? litra slepačieho vývaru

Poobede
1-2 šálky šípkového čaju alebo slabý čierny (nie po 16.00) s citrónom a (alebo) 1 čaj.lyžičkou medu

Večer
? litra ovocnej šťavy podľa chuti, zriediť s minerálkou alebo vodou (horúcou alebo studenou)
alebo zeleninovú šťavu
alebo horúci zeleninový vývar (ako na obed)

Vývar zo zemiakov
1 liter vody, 250g nešúpaných zemiakov, 2 mrkvy, polka póru, trocha petržlenovej vňate, ? zeleru, ? čajovej lyžičky rasce, majorán (poprípade ešte bazalka)

Prísady dobre umyť, nakrájať a variť (10-20 min). Precediť a dochutiť morskou soľou.

Vývar z mrkvy
1 liter vody, 250g mrkvy, polka póru, trocha petržlenovej vňate, ? zeleru, ? čajovej lyžičky rasce, majorán (poprípade ešte bazalka)

Vývar zo zeleru
1 liter vody, 250g zeleru, 2 mrkvy, polka póru, trocha petržlenovej vňate, ? čajovej lyžičky rasce, majorán (poprípade ešte bazalka)

Ovsená (alebo ryžová) polievka (zbavuje hlienu)
3 polievkové lyžice ovsených vločiek (alebo 2 polievkové lyžice ryže) varíme v ? litra vody a scedíme. Držať v termoske a piť po dúškoch.

Pridaj komentár